Je u nás HHC legální?

Hexahydrokanabinol, známý pod zkratkou HHC, je nově objevený kanabinoid, který si rychle získává na popularitě. Ačkoliv je HHC chemicky odvozen z THC, nikdy nebyl oficiálně klasifikován jako psychoaktivní látka podléhající regulaci. Přesto nedávno vyvolal značný rozruch a objevily se návrhy na jeho zakázání.

Semafor se zeleným světlem a znakem konopného listu

V našem článku prozkoumáme, zda HHC zůstává v České republice legální a jak se situace ohledně možného zákazu vyvíjí. Co je to HHC a jaké má účinky naleznete ve článku Co je to HHC, jaké jsou jeho účinky a rozdíly oproti THC?

 

Je HHC legální v České republice?

S největší pravděpodobností jste si všimli nedávné debaty, kterou vedla vláda o potenciálním zařazení HHC a kratomu na seznam zakázaných látek. Tato diskuse byla motivována obavami z lehké dostupnosti těchto látek mladistvým a dětem.

Výsledkem je, že ani HHC, ani kratom nebudou prozatím přidány na seznam zakázaných látek a zůstanou legálně dostupné. Vláda se rozhodla, že namísto úplného zákazu se zaměří na posílení ochrany jak mladých, tak dospělých uživatelů. Toho chce dosáhnout zavedením specifických prodejních podmínek pro kratom a HHC, které budou začleněny do novely zákona o regulaci návykových látek.

HHC cartridge 1ml

Pokud se ptáte, zda je HHC v České republice legální, odpověď zní ano. Nicméně, je důležité zdůraznit, že legalita produktů obsahujících HHC závisí na množství THC v rostlině, z které je HHC získáváno. Podle českých zákonů musí konopí obsahovat méně než 1 % THC, aby bylo považováno za legální.



Vyzkoušejte produkty z naší nabídky

  • HHC Cartridge 1ml:  Perfektní volba pro ty, kdo preferují snadný a nenápadný způsob, jak si užít HHC během svých cest.
  • HHC-P jednorázový vape: Pro ty, kteří mají rádi vapování, je náš HHC-P vape ideální volbou. Je speciálně vytvořen tak, aby vám přinesl silný, ale zároveň hladký zážitek, s dokonalou harmonií chutí a efektů HHC-P.
  • HHC Gummies: Pro milovníky edibles nabízíme naše sladké HHC gummies. Přesně jako gumové bonbóny, které jsme jedli jako malí, jen s další tajnou přísadou ;)

 

Zpět na blog